Boekingen

Marlies Verhelst

Kinderboekenschrijfster

Boekingen

Informatie over boekingen en de kinderboekenweek 2017

 

Voor alle groepen van de basisschool, de peuterspeelzaal, de BSO, het speciaal onderwijs of een school van Visio met blinde en slechtziende kinderen, maar ook voor boekhandels en bibliotheken, heb ik interactieve programma's waarin ik de kinderen een indruk geef van het leven van een schrijfster, vertel over mijn werk en vragen beantwoord.

 

Of de gastlessen nu zijn in groep 1 of groep 8, overal gaat mijn koffer vol spullen mee om mijn woorden zichtbaar te ondersteunen. Ook dit jaar sluit ik weer aan op het thema van de kinderboekenweek.

 

 

Geen spoken en monsters in de klas tijdens de Kinderboekenweek?

 

Zo kan het ook:

 

Oog in oog met een crimineel...

Leeftijdsgroep: vanaf 10 t/m 12-jaar

Wat doe je als je oog in oog met een crimineel staat? Dat overkomt hoofdpersoon Eva uit ‘Oog in oog’. Aan de hand van dit boek laat Marlies zien hoe zij een verhaal verzint: wat gebruik je uit het echte leven en wat vul je aan, zodat het boek spannender wordt? Ook duikt ze de geschiedenis in naar het jaar 1638 waar de rijke Jacobus in de armenbuurt terechtkomt en overvallen wordt. Ook komen algemene onderwerpen aan de orde als illustraties in boeken en het uitwerken van ideeën.

Duur: 45 – 60 minuten.

 

Alleen op een vlot...

Leeftijdsgroep: vanaf 8 t/m 10-jaar

Wat doe je als je op een kampeervlot bent, je oma en opa slapen en je ziet een kano met een man recht op je vlot afkomen? Aan de hand van ‘Vangst in de nacht’ bespreekt Marlies dit dilemma. Ook komen algemene onderwerpen aan de orde als illustraties in boeken en het uitwerken van ideeën.

Duur: 45 – 60 minuten.

 

Stippie

Leeftijdsgroep: vanaf 7 t/m 8-jaar

Doelgroep themaprogramma: groep 4 (met name op taalzwakke scholen, speciaal onderwijs) ‘Tranen om Stippie’ is een boek uit de reeks Zoeklicht Dyslexie. Tom moet zijn spreekbeurt houden. Over zijn konijn Stippie. Hij heeft alles goed voorbereid, maar hij vindt het wel spannend. Hij kan bijna niet eten. Dan rent zijn zus Tinka binnen. Ze is in paniek. Er is iets met Stippie, maar wat? De auteur heeft ervaring met groepen in het speciaal onderwijs. Ze neemt veel materiaal mee ter ondersteuning van haar gastles.

Duur: 45 minuten.

 

Enge-dingendoos

Leeftijdsgroep: vanaf 4 t/m 7-jaar

Is een bos eng? Nee? Maar wat als het donker begint te worden en je de weg kwijt bent… Aan de hand van ‘Een held met een beer’ laat Marlies de kinderen nadenken over wat eng is en wat niet. Uiteraard komt de ‘enge-dingendoos’ op tafel. Griezelig? Zeker niet. Eerder griezellig! Ook komt de Vogelspin uit ‘Feestmaal voor de koning’ nog om de hoek kijken.

Het programma duurt 30 minuten voor kleuters en voor groep 3 is het 45 minuten.

 

Gruwelen met Vogelspin

Leeftijdsgroep: vanaf 4 t/m 7-jaar

Wie vindt spinnen eng? En wie gruwelt bij het zien van een echte Vogelspin? Marlies leert de kinderen aan de hand van haar prentenboek ‘Feestmaal voor de koning’ over de jungledieren en hun eetgewoontes. Uiteraard neemt ze Vogelspin mee, zelfs het echte huidje van zo’n spin. Ter geruststelling: het programma van Feestmaal voor de koning is interactief, gezellig en muzikaal en totaal niet eng. Het duurt 30 minuten.

Benodigdheden die organisator moet regelen: drie tafeltjes, kruk of stoel, CD-speler en beamer.

 

Boekingen lopen via de Schrijverscentrale.

 

 

 

 

 

Schrijverscentrale

 

Neem voor boekingen contact op met de Schrijverscentrale.

 

Huddestraat 7

1118 HB Amsterdam

 

Telefoon 020 - 623 49 23

 

Website Schrijverscentrale: klik hier.